Volledig scherm
PREMIUM
Villa Blanca ligt er in augustus 2019 erbarmelijk bij. © Kim Spanjers

Kritiek op staat Villa Blanca in Goirle valt slecht: ‘Ik bemoei me toch ook niet met de tuin van een ander?’

GOIRLE - De vergunning om Villa Blanca aan de Tilburgseweg in Goirle te verbouwen is op een haar na rond. Dan gaat de vlag uit bij eigenaar Fale Kovacevic. ,,Ik vind het wel brutaal dat zoveel mensen zich ermee bemoeien. Dat doe ik toch ook niet over de tuin van een ander?”

Ja Kovacevic hoort en leest dat er kritiek is over hoe Villa Blanca erbij staat. Het onkruid groeit maar door en de wand rododenderons is sinds de vorige hete zomer een zielige vertoning.  Het commentaar kwetst hem, maar verder doet hij daar helemaal niets mee. ,,We gaan het vierde jaar van het traject in om het pand te verbouwen. Ik ga pas verder als ik de vergunningen op papier in de bus heb", legt hij uit. ,,Ik voel verder ook niet de behoefte om druk uit te oefenen bij de gemeente Goirle. Ik ga niet vechten. Ik wacht gewoon af.”

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.