Mario Rijvers in de AH XL. In de achtergrond één van de beveiligers, ze zorgen dat mensen druppelsgewijs de zaak betreden.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario Rijvers in de AH XL. In de achtergrond één van de beveiligers, ze zorgen dat mensen druppelsgewijs de zaak betreden. © Bas Vermeer

Kruidenier ten tijde van corona, AH XL-manager: ‘We worden nu bevoorraad volgens het kerstschema’

Za 28 mrt: Met meer dan 5,2 miljoen mensen per jaar wordt de Tilburgse AH XL nog beter bezocht dan De Efteling. Drukte die deze ‘coronadagen’ juist niet wenselijk is. Hoe los je dat op? Het gaat beter nu iedereen alleen moet winkelen, zegt supermarktmanager Mario Rijvers.

Quote

En het is beetje troostvoed­sel natuurlijk

Mario Rijvers

Het was een aparte aanblik: niet alleen schappen zonder toiletpapier, maar zelfs de vakken met chips - toch aanmerkelijk minder essentieel - waren leeg. ,,Mensen zien aankomen dat ze veel thuis zitten,” zegt Mario Rijvers, supermarktmanager van de AH XL in Tilburg. Hij glimlacht: ,,En het is beetje troostvoedsel natuurlijk.”

Bij sommige supermarkten moeten mensen buiten wachten tot ze binnen mogen. Bij de AH XL is dat niet het geval en de manager verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. De supermarkt telt 3750 vierkante meter en er moet - dat is verplicht - tien vierkante meter per bezoeker zijn. ,,Qua bezoekers blijven we altijd ruim binnen de marge.”