Volledig scherm
Lege hennepkwekerij in Tilburg. © Politie

Lege hennepkwekerij aangetroffen in Tilburg: mogelijk ripdeal

TILBURG - Per toeval heeft de politie woensdagavond een lege hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Adelaarshorst. Dat gebeurde nadat er een melding binnenkwam dat de deur bij de woning open stond. Mogelijk is deze geforceerd. Mede daarom sluit de politie niet uit dat er een ripdeal heeft plaatsgevonden.

Dat meldt de politie donderdagmiddag. ,,Ter plaatse troffen de collega’s inderdaad een opengebroken deur aan. Toen zij het pand betranden troffen zij een ruimte aan waar een werkende hennepkwekerij stond. Er was wel iets bijzonders aan de hand, in de gehele kwekerij werd geen enkele plant aangetroffen.”

,,De avond ervoor, dinsdag 18 juni, is er melding gedaan van een verdachte situatie in dezelfde straat”, aldus de politie. ,,In combinatie met de geforceerde deur en de ontbrekende planten sluiten wij daarom een ripdeal (een beroving waarbij twee criminele partijen betrokken zijn, red.) niet uit.” Meer informatie is welkom bij de politie.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”