Lokale omroep schakelt speciaal voor ouderen een tandje bij: verzoeknummertjes voor opa of oma

VIDEOGOIRLE - Lokale omroepen spannen zich extra in om vertier te bieden aan ouderen die in het eigen huis of het verzorgingshuis verstoken blijven van bezoek.

Zo heeft MTV in Moergestel een documentaire uit 1962 afgestoft. ‘Hoe het hier reilt en zeilt’ is de naam van de film die destijds in opdracht van de harmonie Prinses Juliana werd gemaakt. 

Hans van Brunschot is druk doende om aan de documentaire namen toe te voegen van Moergestelnaren die te zien zijn. Donderdag om 15 uur wordt de film door MTV uitgezonden. 

Elke vrijdag om 15 uur gaat MTV bovendien toneelvoorstellingen van Die Naemloose Speelers of De Tweede Jeugd uitzenden. ,,We kunnen voorlopig vooruit", meldt Van Brunschot.

Broodje LOG (vlnr) Isabelle Visser, Ad Galiart, Hartger Visser en Theo Tak.
Volledig scherm
Broodje LOG (vlnr) Isabelle Visser, Ad Galiart, Hartger Visser en Theo Tak. © Hans van de Ven

Mis bij de LOG 

In Goirle zond de LOG, een van de de oudste lokale omroepen van Nederland, zondag op tv voor het eerst vanuit de kapel van de Sint-Janskerk een heilige mis uit. Daar gaat de omroep de komende zondagen vanaf 10 uur mee door. 

De Tweede Jeugd bracht in januari nog een toneelstuk op de planken.
Volledig scherm
De Tweede Jeugd bracht in januari nog een toneelstuk op de planken. © Pix4Profs / Joris Buijs

Er is deze week ook een speciaal muziek- en praatprogramma voor ouderen op de radio gelanceerd: Broodje LOG. Dinsdag, donderdag en vrijdag is het van 12 tot 14 uur te beluisteren. 

,,We zijn behalve een publiek nieuwsmedium ook een verbindende factor in de Goirlese en Rielse samenleving”, motiveert LOG-bestuursvoorzitter Hans van de Ven de extra programmering.

Verzoekprogramma

MTV Radio heeft zondag in Moergestel voor het eerst een verzoekprogramma in de ether gebracht. ,,Een idee van Stephan en Laurens van der Aa, twee van onze jonge honden", zegt Hans van Brunschot. 

In 1984 ging Hans van Brunschot voor MTV 'op de koffie bij' Nilles op 't Hoog.
Volledig scherm
In 1984 ging Hans van Brunschot voor MTV 'op de koffie bij' Nilles op 't Hoog. © MTV

,,Het was een enorm succes. We hoorden ook van het zorgpersoneel terug dat opa's en oma's in Park Stanislaus ervan genoten dat een kleinkind een verzoeknummertje voor hen had afgevraagd. Zondag gaan de jongens ermee door.”

In Oisterwijk heeft ook de Lovo haar uitzendingen opgerekt om de kijkers langer te vermaken en beter te informeren. En Oisterwijk in Beeld heeft 26 gigabyte aan sticks propvol lokale filmpjes bij de verzorgingshuizen afgegeven. 

De Oisterwijkse Moniek Verhof komt met de suggestie om op bepaalde plekken webcams te plaatsen: ,,Voor de resterende zendtijd?”

Omroep Tilburg

Omroep Tilburg bracht zondag live de voorstelling 'Marx’ van Frank Lammers op de buis. Volgens omroepvoorzitter Pieter Bon is de uitzending, opgenomen in een Tilburgse woning tussen de schuifdeuren, goed bekeken.

Omroep Tilburg brengt coronanieuws op tv in Hart van Brabant Nieuws. De omroep maakte ook items over een openbare dansles bij Het Laar en culturele optredens van EELT Theatercollectief aan de deur in Reeshof. Ook waren er items over het virtuele politiebureau in Tilburg en bewegen in Tilburg tijdens tijden van corona.

Frank Lammers kroop zondag in de huid van Karl Marx. De tourneevoorstelling Marx van Het Zuidelijk Toneel, waarin de acteur de hoofdrol zou spelen, kon zondagavond ondanks het coronavirus toch doorgaan via een livestream.
Volledig scherm
Frank Lammers kroop zondag in de huid van Karl Marx. De tourneevoorstelling Marx van Het Zuidelijk Toneel, waarin de acteur de hoofdrol zou spelen, kon zondagavond ondanks het coronavirus toch doorgaan via een livestream. © ANP
  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”