Wethouder Frank van Wel
Volledig scherm
Wethouder Frank van Wel © Ann Sophie Falter

Loon op Zand geeft bedrijven drie maanden uitstel met belasting

KAATSHEUVEL - Bedrijven in Loon op Zand krijgen van de gemeente drie maanden uitstel om hun belasting te betalen. 

Hierdoor hoeven de onroerende zaakbelasting en de afvalstoffenheffing pas op 31 augustus betaald te zijn. Ook met opgelegde leges wordt soepel omgegaan. 

Nog kijken naar toeristenbelasting

Naar het innen van de toeristenbelasting, die dit jaar fors werd verhoogd om de gemeentebegroting sluitend te krijgen, wordt nog gekeken. Met openstaande belastingrekeningen van voorgaande jaren zal de gemeente ook flexibel omgaan. Voor individuele gevallen worden in overleg passende oplossingen gezocht.

Ruggengraat van Loonse samenleving

Dit alles in aanvulling op de maatregelen voor financiële steun die het kabinet vorig week aankondigde. In een brief aan de lokale ondernemers schrijft wethouder Frank van Wel (VVD): ,,U bent de ruggengraat van onze Loonse samenleving en daar willen we zuinig op zijn. Ondernemers, wij zijn er voor u”.

Alles om u door crisistijd te helpen

,,We begrijpen dat er nu veel op u afkomt. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de zorgen over de gezondheid van uw familie, uw werknemers en uzelf. Daarnaast valt door het coronavirus mogelijk een deel van uw omzet weg of heeft u uw zaak tijdelijk zelfs helemaal moeten sluiten. Als gemeente doen we alles wat we kunnen om u door deze crisistijd heen te helpen.”

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”