De spoedeisende hulp van het ETZ.
Volledig scherm
De spoedeisende hulp van het ETZ. © De Kort Media / Toby de Kort

Man (56) met coronavirus komt uit Loon op Zand, woensdag al opgenomen in ETZ in Tilburg

TILBURG - De 56-jarige man bij wie het nieuwe coronavirus is geconstateerd, is woensdag al opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis donderdagavond. Het gaat om een man uit Loon op Zand. 

,,De man wordt in isolatie verpleegd. Het nieuws is heel vers, we hebben net overleg gehad met medewerkers van het ziekenhuis over de situatie die is ontstaan. De man is positief getest op het coronavirus. In het kader van de privacy van de patiënt kan ik er verder weinig over zeggen,” aldus de woordvoerder. ,,Bij ons overleg was ook de GGD betrokken.”

Zijn vrouw en dochter werken allebei bij een andere basisschool in Loon op Zand, de scholen waren de afgelopen dagen dicht in verband met de carnavalsvakantie. De patiënt komt uit een familie die werkzaam is in de Nederlandse leer- en schoenenindustrie. De familieleden zijn daarom vaak in het buitenland te vinden, onder meer in Italië en Spanje. De man zou vorige week een lederbeurs in Milaan hebben bezocht. 

De man is woensdagavond in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis binnengebracht met sterke verdenking van het coronavirus. De man is volgens het daarvoor geldende protocol opgevangen en behandeld. Met labonderzoek is donderdag vastgesteld dat de patiënt het coronavirus heeft

De eerste besmetting met het coronavirus in Nederland is een feit. De patiënt ligt in quarantaine in het ziekenhuis. Eerder deze week namen wij een kijkje in deze ruimtes en legde een arts uit hoe het er in deze kamers aan toegaat.

De ziekteverschijnselen lijken op een gewone griep. Maar wat is het verschil en hoe herken je de symptomen van het coronavirus? En wat kun je doen om besmetting te voorkomen?  

Minister-president Mark Rutte wenst in een tweet de man die het coronavirus heeft opgelopen alle sterkte en beterschap toe.  

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.