Volledig scherm
Een woning in de Hilverstraat gaat een half jaar op slot na de vondst van drugs. © BD

Man aangehouden na vondst 3600 xtc-pillen in Hilvarenbeek, woning zes maanden op slot

UPDATEHILVARENBEEK - Een woning in de Hilverstraat in Hilvarenbeek gaat voor zes maanden op slot. Dat heeft burgemeester Harrie Nuijten besloten nadat er in juli 3600 xtc-pillen in de woning werden aangetroffen. De bewoner is dinsdag aangehouden in verband met de vondst.

Dat de man nu pas is aangehouden komt omdat hij tijdens de vondst in juli in het buitenland verbleef. Behalve de xtc-pillen trof de politie in de woning ook andere (soft)drugs aan. Voor burgemeester Nuijten was het voldoende reden om een beroep te doen op het Damoclesbeleid. Dit houdt in dat bij overtreding van de Opiumwet, naast de strafrechtelijke vervolging, een bestuurlijke waarschuwing wordt afgegeven of dat er een sluiting van een pand plaatsvindt. 

Overigens staat deze laatste maatregel in verschillende gemeenten ter discussie. Gezien de lange wachtlijsten voor huurwoningen, zou het niet uit te leggen zijn dat woningen maandenlang leeg staan. In Tilburg komen huurwoningen waar drugs wordt gevonden niet meer automatisch drie maanden of langer leeg te staan. De betrapte huurder moet wél nog steeds het pand uit, maar er mag sneller iemand anders in.

Volledig scherm
De Hilverstraat in Hilvarenbeek. © Google Street View