Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Man en vrouw proberen in te breken en auto te stelen in Tilburg

TILBURG - Een man en een vrouw zijn dinsdag aangehouden op het Transvaalplein in Tilburg. Het duo probeerde in te breken in een auto en poogde een auto te stelen.

De politie kreeg een melding dat een man en een vrouw op een parkeerplaats stonden en zich verdacht gedroegen. Omstanders zagen dat een auto opengebroken werd en dat het duo daarna ook andere auto's open probeerde te maken.

De politie hield de 31-jarige man en de 21-jarige vrouw uit Goirle op heterdaad aan. In een van de auto's hing de bedrading van het contact los en was de auto overhoop gehaald. Het is nog niet bekend of er iets gestolen is.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.