Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

Man reed op de fiets 79-jarige Tilburger in de rug aan en beroofde hem: eis jaar cel

BREDA/TILBURG - De 79 jaar oude Tilburger heeft net boodschappen gedaan bij de Jumbo. Het is twee uur 's middags en hij loopt moeizaam met z'n boodschappenwagentje over de Oude Dijk in zijn woonplaats. Plotseling wordt hij in zijn rug aangereden met een fiets. Terwijl ze allebei op de grond vallen, frummelt de fietser zijn tas weg en vlucht richting de Schouwburgring.

Volgens justitie is de 33-jarige Frans van G. de dader. Officier van justitie Jan Bezem eist daarom woensdag een jaar cel tegen de Tilburger. De helft ervan zou voorwaardelijk moeten zijn, omdat Van G. geholpen moet worden met verschillende persoonlijke problemen.

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.