Volledig scherm
stockbd drugs wiet hennep © Thinkstock

Mannen aangehouden na vinden van tas met henneptoppen in auto in Tilburg

TILBURG - Twee Tilburgers zijn dinsdag aangehouden op de Hopweg in Tilburg. De verdachten, van 27 en 24 jaar, hadden een tas bij zich waar ongeveer 800 gram aan henneptoppen in zat.

De 27-jarige bestuurder reed met zijn 24-jarige bijrijder over de Hopweg. Omdat het rijgedrag van de man was opgevallen, besloten agenten een controle uit te voeren. Tijdens de controle roken de agenten een henneplucht in de auto.

Niet veel later bleek dat in de auto een tas stond met ongeveer 800 gram henneptoppen. Zowel de bestuurder als de bijrijder werden aangehouden en zitten vast voor onderzoek. De hennep is in beslag genomen.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.