Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Mannen met nepwapens aangehouden in centrum Tilburg

TILBURG - Nepwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden en dat hebben ook twee mannen uit Tilburg ondervonden. Zij liepen donderdagmiddag met een ‘politiepetje’ en nepwapen door het centrum van hun woonplaats. De politie meldt dat ze zijn aangehouden. 

De politie werd donderdag rond 15.50 uur gebeld door iemand die twee mannen met een mogelijk vuurwapen zag lopen op het Pieter Vreedeplein. Het tweetal droeg een petje met daarop de tekst ‘politie'. 

Agenten zijn direct in actie gekomen en konden de mannen aanhouden in het winkelcentrum. Niet veel later bleek dat de melder geen onterechte tip had doorgegeven. De mannen hadden allebei een nepwapen bij zich. Ze zijn verhoord en mochten vervolgens weer naar huis. Ze moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

  1. WeerZien: zangers en vaandeldrager Heikes Mannenkoor

    WeerZien: zangers en vaandeldra­ger Heikes Mannenkoor

    Eerst even een correctie. De foto van vorige week was gemaakt op het Tilburgse Radiopleintje, zo werd gedacht. Klopt niet! Het Radiopleintje ligt weliswaar op een steenworp afstand, maar de foto is gemaakt op de Oude Markt. ,,Rechts zit nu Anvers en op de achtergrond zie je de spullen van George van Delft. Ondertussen is daar nu een zaak waar vlaaien verkocht worden. Als Gerard Coolen (op de foto, red.) op zou kijken, zou hij de Heikese kerk kunnen bewonderen", schrijft Marcel van den Hurk, net als George van Delft een van de oprichters van de Kruikenmarkt.