Dat de wielrenner doorreed, kan pa Van Gool écht niet begrijpen. ,,Het gaat helemaal niet om wie schuldig is. Als er een ongeluk gebeurt, stop je.” (Foto ter illustratie)
Volledig scherm
Dat de wielrenner doorreed, kan pa Van Gool écht niet begrijpen. ,,Het gaat helemaal niet om wie schuldig is. Als er een ongeluk gebeurt, stop je.” (Foto ter illustratie) © Pixabay

Marijn (13) uit Rijen ondersteboven gereden: ‘Doorrijden na een ongeluk doe je gewoon niet’

OOSTERHOUT - ,,Doorrijden na een ongeluk, ongeacht of iemand daarbij gewond raakt, doe je gewoon niet!” Marcel van Gool snapt er niets van. Zijn zoon Marijn werd dinsdagmiddag ondersteboven gereden door een wielrenner. Wiens schuld dat was, maakt pa niets uit, maar doorrijden na een ongeluk? Dat vindt hij van de zotte.

De 13-jarige Marijn kwam 's middags omstreeks 12.00 uur van het Oelbert Gymnasium in Oosterhout af. Samen met vier vrienden tufte hij op de Vijf Eikenweg, tussen Oosterhout en Rijen, richting huis. Plotseling ging hij onderuit, na een botsing met een wielrenner. Die stopte even, snauwde 'volgende keer beter uitkijken' en stapte weer op zijn fiets. Verbouwereerd bleven Marijn en zijn maatjes achter.

,,Nadat Marijn mij belde ben ik als de wiedeweerga naar de jongens gefietst", vertelt Marcel, die op een steenworp afstand van de Vijf Eikenweg woont. ,,Ik heb daarna meteen mijn vrouw gebeld, of ze met de auto die kant in wilde komen. Marijn was niet meer in staat om zelf naar huis te fietsen", klinkt het. De huisarts constateerde niet veel later dat Marijn met een gekneusde schouder kampt. Verder zit zijn lichaam, inclusief zijn gezicht, onder de schaafwonden. 

Quote

Niemand staat 's ochtends op en bedenkt: ik ga een ongeluk veroorza­ken

Marcel van Gool

Getuigenoproep

Dat de wielrenner doorreed, kan pa Van Gool écht niet begrijpen. ,,Het gaat er mij helemaal niet om wie schuldig is. Als er een ongeluk gebeurt waar je bij betrokken bent, stop je. Je weet nooit hoe erg een slachtoffer er aan toe kan zijn. Niemand staat 's ochtends op en bedenkt: ik ga een ongeluk veroorzaken.” Hij besloot om op Facebook een getuigenoproep te plaatsen, met de hoop de wielrenner te vinden. 

Ook schakelde hij de politie in, die op een later tijdstip langskomt om een verklaring op te nemen. ,,Kijk, als de wielrenner gestopt was, had ik de politie ook niet gebeld. En dan had ik dit interview ook niet gegeven. Het gaat mij echt niet om wie er schuldig is. Ik zit ook helemaal niet op arrestaties te wachten", legt Van Gool uit. 

Met Marijn gaat het naar omstandigheden goed. Hij krijgt van school de tijd om te herstellen.