Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt vandaag stilgestaan bij eenzaamheid onder jongeren. Bijna één op de tien jongeren ervaart tegenwoordig chronische eenzaamheid. Een probleem waar weinig aandacht en duidelijke hulp voor is.
Volledig scherm
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt vandaag stilgestaan bij eenzaamheid onder jongeren. Bijna één op de tien jongeren ervaart tegenwoordig chronische eenzaamheid. Een probleem waar weinig aandacht en duidelijke hulp voor is. © videostill

Meer dan helft jongeren heeft psychische klachten, een op de vijf is een zware drinker

Meer dan de helft van de jongeren heeft psychische klachten. Daarnaast voelen ze zich eenzaamheid en heeft een deel van hen ook zelfmoordgedachten. Dat zijn de resultaten voor GGD Hart voor Brabant in de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.