Volledig scherm
stockadr smartphone telefoon bellen mobiel app © Getty Images/iStockphoto

Meeste boetes voor bellen of appen achter het stuur uitgedeeld in Tilburg, ook Breda en Eindhoven in top drie

In zeven jaar tijd werden er niet zoveel boetes uitgedeeld voor telefoongebruik achter het stuur als vorig jaar. In 2018 kregen meer dan 80.000 automobilisten een boete, wat er gemiddeld 220 per dag zijn. In Brabant werden in Tilburg de meeste boetes uitgeschreven voor bellen of appen achter het stuur. Breda en Eindhoven volgen, waaruit blijkt dat de meeste boetes in Brabant uitgedeeld worden in grote steden.

In Tilburg werden vorig jaar 1534 boetes uitgedeeld voor het vasthouden van een telefoon achter het stuur. In Eindhoven weren 1290 mensen beboet. Breda staat op de derde plaats met 1241 boetes.

In totaal leverden de uitgeschreven boetes 18,2 miljoen euro op. Bekijk de kaart om te zien hoeveel boetes er in 2018 in jouw gemeente werden uitgeschreven.

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.