Meet & greet met K3 in Tilburg: ‘Hier heb ik 27 jaar op gewacht!'

VideoTILBURG - Een rij van een paar honderd meter lang met kinderen en volwassenen. K3 was zondag even in Tilburg en iedereen mocht met hen op de foto. ,,Ik heb hier 27 jaar op gewacht”, zegt een superfan.”

De meet & greet met de meidengroep werd georganiseerd door speelgoedwinkel Intertoys in het AaBe-complex. Filiaalhouder Harry Broers: ,,Ik wilde al lang K3 een keer in mijn winkel. Afgelopen woensdag kreeg ik een telefoontje dat het zondag kon. Nadat ik bewaking, podium, geluid en alles eromheen geregeld had, heb ik het op facebook gezet.”

Gejuich 

Het resultaat is een rij van een paar honderd meter lang door de winkel en ver daarbuiten met veel meisjes in K3 jurkjes. Iedereen wacht geduldig, terwijl de muziek van K3 door de winkel klinkt. Als de meiden iets voor vier uur op het podium stappen, klinkt er gejuicht en gegil. Als één van de eersten mag Joy (8) op de foto. ,,Ik heb K3 getekend en die tekening ga ik ze geven", vertelt ze. Haar moeder is nog zenuwachtiger dan Joy: ,,We zijn twee weken geleden naar de show in Den Bosch geweest, maar nu ontmoet je ze echt." Inge (6) is samen met haar oma gekomen. ,,Mama heeft mijn t-shirt gemaakt. Ik heb ook een K3-dekbed!" Oma Corry zag op facebook dat K3 kwam. ,,Het was tot vanmiddag een verrassing dat we samen naar K3 gaan." In hun K3-jurkjes staan Xyara (7) en Elyna (4) met papa in de rij: ,,Ik vind het niet erg. Het zijn toch knappe meiden om te zien?" Samen met vriendinnetje Chloë zijn ze al naar K3-shows geweest. Xyara: ,,Ik vind Klaasje de beste. Ze is mooi en een beetje mijn vriendin." 

Hyperventilerend 

Yvonne Kuipers (27) komt bijna hyperventilerend van het podium. ,,Ik heb hier 27 jaar op gewacht. Vaak heb ik ze gezien en zelfs gefigureerd in één van hun films, maar nog nooit op de foto. Nu wel! Ongelooflijk!" klinkt het opgewonden. Een groepje twintigers wacht nog op hun beurt. ,,We gaan vaak samen naar shows toe", vertelt Leon uit Helmond. Ze zitten in een app-groepje om af te spreken. Zoë komt helemaal uit Groningen naar Tilburg. ,Mijn moeder vindt het eigenlijk wel een beetje te gek dat ik daar zo veel geld aan uit geef." Ze schat in dat het haar jaarlijks 500 tot 750 euro kost. Raar vinden ze het niet, op hun leeftijd fan zijn van K3. ,,Nee, het is gewoon leuke, vrolijke muziek." Dat geldt ook voor de laatste in de rij, mevrouw Van den Broek uit Eindhoven. ,,Na mijn scheiding heb ik veel steun gehad aan hun liedjes. Nog steeds draai ik hun muziek veel. Samen met mijn dochter van 13 keihard meezingen!"

Volledig scherm
Zondag stond bij een speelgoedwinkel in Tilburg een rij van een paar honderd meter om op de foto te kunnen met K3 © Rudolf Robben
Volledig scherm
Vooral veel meisjes gingen zondag in Tilburg met K3 op de foto © Rudolf Robben
Volledig scherm
Grote drukte bij een speelgoedwinkel in Tilburg voor een meet & greet met K3 © Rudolf Robben