Meisje (6) aangevallen door twee rottweilers in Kaatsheuvel, zwaargewond naar ziekenhuis gebracht

videoKAATSHEUVEL - Een 6-jarig meisje is donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers. Het kind is zwaargewond per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje was buiten aan het spelen toen zij gebeten werd door de twee honden. Het kind werd bevrijd uit de bekken van de honden door omstanders en de eigenaar van de dieren. Hierbij is een rottweiler overleden. 

Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk of de honden losliepen of dat zij zijn losgebroken. Voor de hond die nog in leven is, wordt waarschijnlijk een gedragstraject gestart. 

Traumahelikopter

Er kwamen veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Deze brengt het meisje naar het ziekenhuis. Dat geeft volgens de politiewoordvoerder de ernst van de situatie aan: ,,Meestal assisteert het traumapersoneel alleen en wordt het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoert. Alleen als er echt sprake is van zéér ernstige verwondingen of hoge noodzaak, wordt een slachtoffer per helikopter vervoerd.”

Hoe het momenteel gaat met het slachtoffer, is onbekend.

Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee honden.
Volledig scherm
Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee honden. © Erik Haverhals / Foto Persbureau Midden Brabant