Volledig scherm
Bestuurder motorfiets zwaargewond na aanrijding met fietser in Tilburg © Jack Brekelmans

Motorrijder raakt zwaargewond aan hoofd bij aanrijding met fietser in Tilburg, motor ligt 40 meter verderop

TILBURG - Een motorrijder is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd bij een botsing met een fietser op de kruising van de Lovense Kanaaldijk met de Gelrebaan in Tilburg. Hij is na zijn val zo'n veertig meter over de weg gegleden. De fietser had lichte verwondingen aan zijn nek. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

De botsing gebeurde op de Lovense Kanaaldijk, waarbij vermoedelijk een van de twee uit de Gelrebaan kwam rijden. De toedracht van het ongeluk is verder niet bekend, maar duidelijk is dat de motorrijder een behoorlijk stuk over de straat is gegleden na zijn val. De motor lag na het ongeluk zo'n veertig meter verderop. 

Ondanks dat de motorrijder een helm op had, bloedde hij hevig uit een hoofdwond. Hij is met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fietser raakte lichtgewond aan zijn nek en is ook in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Volledig scherm
Bestuurder motorfiets zwaargewond bij aanrijding met fietser in Tilburg © Jack Brekelmans
  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”