Volledig scherm
PREMIUM
Snuffelen tussen de verpakte boeken. © Unicef Student tEam

Niet op kaft oordelen: blind date met boek in Tilburg

TILBURG - Voor een blind date heb je geen mens nodig. In de LocHal konden lezers woensdag een blind date aan gaan met een boek.

De rituelen rond de boekentafel zijn niet veel anders dan op een reguliere boekenmarkt. Je herkent de verschillende types onder de kopers. De bedachtzamen, die lang met één boekje rond de kraam drentelen, na veel wikken en wegen er eentje bij pakken, dat weer terugleggen en uiteindelijk weer dat ene boekje afrekenen. En je hebt de stapelaars. Er is echter op deze woensdagmiddag rond de grote houten tafel in de LocHal één groot verschil: de boeken zijn verpakt in pakpapier. Blind date with a book heet de boekenmarkt, een initiatief van het Unicef Student Team van Tilburg University.

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).