Kaatsheuvel, impressie vooraanzicht nieuw appartementengebouw Bernstaete aan de Berndijksestraat.
Volledig scherm
Kaatsheuvel, impressie vooraanzicht nieuw appartementengebouw Bernstaete aan de Berndijksestraat. © Woonkenners

Nieuw woongebouw Bernstaete met elf appartementen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het nieuwe wooncomplex Bernstaete in het centrum van Kaatsheuvel kan er komen. Het plan voorziet in de bouw van elf levensloopbestendige appartementen op de kop van de Berndijksestraat.

Het bekende witte pand van voormalig partyservice en cateringbedrijf Mari van der Velden wordt gesloopt voor de nieuwbouw. 

Drie extra parkeerplaatsen

Met de buurt is al eerder overleg gevoerd en daarop zijn enkele inspraakreacties ingediend. Die hebben geleid tot wat aanpassingen voor de inrichting van de openbare ruimte. 

Zo worden er drie extra parkeerplaatsen aangelegd in de directe omgeving. Ook is besloten om de ondergrondse containers te verplaatsen naar het parkeerterreintje aan het Frederik Hendrikpark. 

Warmtepompen niet op dak

Op verzoek van omwonenden, die bang waren voor geluidoverlast, heeft de ontwikkelaar er tevens mee ingestemd dat de warmtepompen niet op het dak van het gebouw worden gezet. Deze voorzieningen worden nu inpandig aangebracht en zullen buiten niet te horen zijn. 

Verder worden de goot- en bouwhoogte in het plan aangepast van 6 meter (goot) en 11 meter (bouw) in respectievelijk 6,5 en 10 meter. 

Bestemmingsplan 18 mei in raad

De gemeenteraad van Loon op Zand moet in de vergadering van 18 mei het bestemmingsplan nog wel vaststellen. Vervolgens ligt het plan zes weken ter inzage. Als de procedure is afgerond, kan de omgevingsvergunning voor de bouw van de appartementen worden verleend. 

Eerste woningen medio 2021 gereed

Makelaar Woonkenners in Kaatsheuvel verwacht dat nog dit jaar de schop de grond in gaat en dat de eerste woningen in Bernstaete medio 2021 gereed zijn. In het L-vormige woongebouw komen vier appartementen op de begane grond, ook vier op de eerste verdieping en drie op de bovenste etage. 

Kaatsheuvel, impressie achterzijde nieuwe appartementencomplex Bernstaete aan de Berndijksestraat.
Volledig scherm
Kaatsheuvel, impressie achterzijde nieuwe appartementencomplex Bernstaete aan de Berndijksestraat. © Woonkenners
Kaatsheuvel, het witte pand Berndijksestraat 14 van voormalig cateraar Mari van der Velden wordt gesloopt voor de nieuwe appartementen.
Volledig scherm
Kaatsheuvel, het witte pand Berndijksestraat 14 van voormalig cateraar Mari van der Velden wordt gesloopt voor de nieuwe appartementen. © Nico Snels/BD