Drie leden van de jury (Rien Moonen, Anja Meeuwesen en Jan van Rijswijk) onthullen die nieuwe naam van de zorglocatie in Berkel-Enschot van De Wever.
Volledig scherm
Drie leden van de jury (Rien Moonen, Anja Meeuwesen en Jan van Rijswijk) onthullen die nieuwe naam van de zorglocatie in Berkel-Enschot van De Wever. © Rudolf Robben

Nieuw zorgcomplex De Wever in Berkel-Enschot gaat Eikenhuys heten

BERKEL-ENSCHOT - Het nog te bouwen zorgcomplex van De Wever in Berkel-Enschot gaat Eikenhuys heten. Zorgorganisatie De Wever schreef voor de naam een prijsvraag uit. Uit de 114 inzendingen koos de Raad van Bestuur de naam Eikenhuys.

Die naam werd ingezonden door de 80-jarige Yvonne van der Wegen. ,,Het leuke is dat de jury de argumenten van mevrouw Van der Wegen overnam. Het complex komt vlak bij de eikenbomen te staan, verwijst enigszins naar het oude winkelcentrum Eikenbosch en door te kiezen voor ‘huys’ geeft het al weer dat het thuis moet zijn voor de mensen die hulp nodig hebben”, zegt Anja Meeuwesen van De Wever. Mevrouw Van der Wegen was niet aanwezig op de onthulling: ,,Ze vind het leuk dat haar inzending gewonnen heeft, maar laat het daar verder bij."

52 appartementen

In november vorig jaar kondigde De Wever aan in Berkel-Enschot een zorgcomplex met 52 appartementen te bouwen, nabij het nieuwe dorpshart. De bouw start volgens planning in februari 2021 om vervolgens in het tweede kwartaal van 2022 te openen. Het is de 16e locatie van De Wever, maar de eerste buiten Tilburg.