Volledig scherm
De maandag in de duinen gegraven proefsleuf. © gemeente Heusden

Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden.  Dat laat de gemeente Heusden weten. 

Burgemeester Willemijn van Hees van Heusden was de opdrachtgever van het onderzoek. Aanleiding was particulier onderzoek in 2018 door Hennie van Selst,  met medewerking van Signi Zoekhonden en Empec Survey. Van Selst poogt al lange tijd klaarheid te brengen in het mysterie rond de op 26 mei 1944 nabij Bosch en Duin geëxecuteerde verzetsstrijders.   

De afgelopen weken werd al professioneel grondradaronderzoek gedaan en maandag werd een proefsleuf gegraven. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn al diverse zoekpogingen ondernomen. 

Zes van de door de Duitsers in twee groepen omgebrachte mannen behoorden tot een Tilburgse verzetsgroep: Rob van Spaendonck, Harry Verbunt, Wim Berkelmans, Barend Busnac, Albert Meintser en Jan de Jong. Drie anderen waren lid van een Groningse verzetsgroep, de overige vijf van een groep uit Bergen op Zoom/Tholen. 

  1. Malafide Oisterwijkse webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenregen: ‘Pas na aangifte geld terug’
    PREMIUM

    Malafide Oisterwijk­se webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenre­gen: ‘Pas na aangifte geld terug’

    OISTERWIJK - ,,We Love Musthaves zei dat ik mijn aangifte moest intrekken, anders zou ik mijn geld nooit terugkrijgen”, zegt Elisa Raats uit Herpt woensdagmiddag. Ze wachtte na een bestelling maanden op haar retourgeld van de populaire Oisterwijkse webshop en deed zoals vele woedende klanten uiteindelijk aangifte. Na een eerdere publicatie in het Brabants Dagblad over wantoestanden, kreeg de webshop toch even een webwinkelkeurmerk, maar verloor die meteen na een klachtenregen. Wat is er aan de hand met de webwinkel van honderdduizend volgers?