Volledig scherm
De vestiging van Leendert van den Born in Tilburg. © Google Streetview

Nissan-dealer Leendert van den Born in Tilburg failliet, garage blijft open

TILBURG - Autodealer Leendert van den Born in Tilburg is door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Het bedrijf aan de Kraaivenstraat, verkoper van de merken KIA en Nissan, had het faillissement zelf aangevraagd.

De zaak blijft voorlopig open. ,,De garage staat vol, er is voldoende aan voorraad en onderdelen, dus het werk kan doorgaan", zegt curator Koenraad de Klerk (werkzaam bij VDT Advocaten). 

Hij probeert in samenspraak met de importeurs van KIA en Nissan tot een oplossing te komen die de Tilburgse vestiging overeind houdt. Dat is ook van belang voor de 25 werknemers. ,,Wat is er voor deze merken meer voor de hand liggend dan dat de activiteiten op die locatie en met die mensen worden voortgezet?", zegt hij. ,,Maar zekerheid kan ik daar natuurlijk niet over geven.”

Leendert van den Born zit sinds 2009 op de locatie aan de Kraaivenstraat, onderdeel van de autoboulevard. Over de oorzaak van het faillissement kan de curator op dit moment nog niets zeggen. 

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.