Nuchterheid heerst in Loon op Zand: ‘Corona heb je over de hele wereld dus waarom niet hier?’

videoLOON OP ZAND - De sfeer is gelaten. Mensen op straat in Loon op Zand lijken zich niet druk te maken. Volgens hen is het puur toeval dat het eerste besmettingsgeval van corona uit die plaats komt. ,,Zorgen maken? Waarover?” 

Een rondje op straat laat zien dat de inwoners van Loon op Zand rustig doorgaan met waar ze mee bezig waren. Uiteraard is het nieuws tot hen gekomen, maar zorgen maken ze zich allerminst. ,,We kunnen ons overal wel zorgen over maken, maar dan heb heb je toch ook geen leven?”

,,Iedereen gaat dood,” zegt een man laconiek. Het is wel het gesprek van de dag. Iedereen weet dat de eerste corona-patiënt uit Loon op Zand komt. ,,Dat kan. Hij moet ergens vandaan komen, toch?” zegt een vrouw schouderophalend. 

Een wat oudere man zegt dat hij hier en daar wel wat heeft geïnformeerd, maar ook dat baart hem geen zorgen. Een andere man van middelbare leeftijd zegt iets voorzichtiger te zijn. ,,Je probeert er een beetje afstand van te houden natuurlijk.” 

Er heerst vooral nuchterheid in het dorp. Al had een man het eerste geval eerder verwacht in een grote stad als Amsterdam of Utrecht. ,,Maar ja, het virus waart over heel de wereld dus waarom niet in Loon op Zand?” 

Mensen in Loon op Zand lijken zich allerminst zorgen te maken over het coronavirus.
Volledig scherm
Mensen in Loon op Zand lijken zich allerminst zorgen te maken over het coronavirus. © Videostill