Volledig scherm
November 2018: meisje op de fiets aangereden op een rotonde van de Moergestelseweg in Oisterwijk. © De Kort Media / Toby de Kort

Oisterwijk belooft: nog dit jaar aanpak van rotondes op de Moergestelseweg

OISTERWIJK - Dit jaar nog worden de twee rotondes op de Moergestelseweg aangepakt. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen van de PGB.

De partij dringt al jaren aan op maatregelen. December 2018 kwam de eigen wethouder Dion Dankers met een plan. Het gaat onder andere om bredere fietspaden en een verhoogde oversteek voor de fietsers. 

Vorige maand informeerde de PGB bij het college hoe het met de uitvoering zat. Het werk blijkt onlangs pas te zijn aanbesteed, maar volgens het bestek moet het uiterlijk in december uitgevoerd worden.

Klik hier voor de BD-kaart van 112 Oisterwijk

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”