Volledig scherm
Het gebied aan de Vaartlaan. © Google Streetview

Omwonende verzet zich tegen bouwplan Blaak: ‘Bouw zes villa’s Vaartlaan kan begin zijn van veel meer’

DEN HAAG/TILBURG - Bewoner van de Middelgraaf in Blaak-Oost, Shumon Bakker, stapte maandag naar de Raad van State om de bouw van zes villa's achter zijn tuin tegen te houden.

De huizen worden veel te groot en ze kunnen de opmaat zijn voor veel meer woningbouw aan de Vaartlaan, zei Bakker in Den Haag. Hij wil dat de Raad van State een streep zet door het bestemmingsplan Blaak-Oost Vaartlaan 2-7 van de gemeente Tilburg. Initiatiefnemer Kleijngeld Ontwikkeling wil de woningen gaan bouwen. Ze moeten zo'n zeker 3,5 ton per stuk gaan kosten. 

De tuinen van de woningen aan de Middelgraaf zijn behoorlijk diep. Dat is volgens Bakker destijds zo geregeld in verband met het verkeersgeluid op de A58 die erachter loopt. Enkele villa’s komen op voormalige tuingrond die verkocht is. Volgens Bakker had de gemeente rekening moeten houden met het geluid van de weg. 

De gemeente en Kleijngeld vinden dat de Tilburger hierover geen bezwaar kan maken omdat hij niet degene is die daar gaat wonen. Volgens de gemeente voldoen de woningen aan de regels voor geluid. De Raad van State kijkt ook naar de ruimtelijke aanvaardbaarheid van het plan en of de verkeersontsluiting op de Vaartlaan op een veilige manier kan. Daar heeft Bakker ook bezwaar tegen gemaakt. Uitspraak over een week of zes.

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).