Volledig scherm
PREMIUM
De locatie van wereldrestaurant ‘Etenshof’ aan de Bredaseweg, met op de achtergrond de woningen aan de Vlagtweddestraat. © Hein Eikenaar

Omwonenden in geweer tegen Etenshof

TILBURG - Een wereldrestaurant aan de Bredaseweg past niet in het bestemmingsplan, de gemeente mag een bouwaanvraag dus niet honoreren. Dat stellen omwonenden van Reeshofwijk Koolhoven in een brief. ,,Onzin", reageert projectleider Ivo de Hoogen. 

Rond het plan voor wereldrestaurant - werktitel:  Etenshof - aan de Bredaseweg dreigt een grimmige sfeer te ontstaan.  Projectleider Ivo de Hoogen ziet bij nader inzien af van een openbare bewonersavond. ,,Voor- en tegenstanders staan diametraal tegenover elkaar, de sfeer is redelijk agressief. Ik zou beveiliging moeten neerzetten om dat in goede banen te leiden.”

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.