Volledig scherm
PREMIUM
Ronde van Korvel in Tilburg. Het leukste aan het wielerspektakel is de NK swapfiets. Een wedstrijd voor swapfietsers (gehuurde fietsen met blauwe voorband). Peter, Peerke, Hessels in de achtervolging tijdens dit blauwe banden festijn. © Pix4Profs / Jan Stads

Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte

TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist. 

Er ontstaat consternatie wanneer een kort aangebonden automobiliste zich een weg zoekt uit de straatjes aan de noordkant van de Korvelseweg. Ze botst tegen de Swapfiets van Ronde-organisator Hessels en sleurt hem een paar meter mee. Hij houdt er gelukkig geen verwondingen aan over. Maar hoeveel haast ze ook heeft om de wijk te verlaten, het is tevergeefs. Tot in de avond is dat deel van de wijk voor alle autoverkeer afgesloten. Het kenteken van haar auto is genoteerd en de organisator overweegt aangifte te doen.