Volledig scherm
PREMIUM
Ronde van Korvel in Tilburg. Het leukste aan het wielerspektakel is de NK swapfiets. Een wedstrijd voor swapfietsers (gehuurde fietsen met blauwe voorband). Peter, Peerke, Hessels in de achtervolging tijdens dit blauwe banden festijn. © Pix4Profs / Jan Stads

Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte

TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist. 

Er ontstaat consternatie wanneer een kort aangebonden automobiliste zich een weg zoekt uit de straatjes aan de noordkant van de Korvelseweg. Ze botst tegen de Swapfiets van Ronde-organisator Hessels en sleurt hem een paar meter mee. Hij houdt er gelukkig geen verwondingen aan over. Maar hoeveel haast ze ook heeft om de wijk te verlaten, het is tevergeefs. Tot in de avond is dat deel van de wijk voor alle autoverkeer afgesloten. Het kenteken van haar auto is genoteerd en de organisator overweegt aangifte te doen.

  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”