Festival van het Levenslied in het centrum van Tilburg in 2019
Volledig scherm
Festival van het Levenslied in het centrum van Tilburg in 2019 © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Ook Festival van Het Levenslied gaat niet door, nog geen besluit Intents Oisterwijk

TILBURG - De dertigste editie van het Festival van Het Levenslied wordt een jaar doorgeschoven. De nieuwe data zijn 5 en 6 juni 2021. Verplaatsen naar najaar 2020 vindt de organisatie van het Tilburgse evenement vanwege de grote economische onzekerheid te riskant.

Het festival wilde dit jaar groots uitpakken met artiesten als  Frans Bauer, Willeke Alberti, Samantha Steenwijk,  Lange Frans, Django Wagner, Karin Bloemen en Bonnie st Claire, maar de coronacrisis gooit roet in het eten. 

Het Levenslied zou in het eerste weekend van juni zijn. Dat is een week ná de datum van 1 juni tot wanneer evenementen in Nederland niet zijn toegestaan. Maar de organisatie durft het niet aan. 

Dringende zaken

Monique Gianotten: ,,Dit is de periode dat we bij sponsors moeten aankloppen voor een bijdrage, maar bedrijven hebben iets anders aan hun hoofd. Er zijn dringende zaken, die ondernemers zijn niet bezig met het Levenslied.” 

Het is bovendien niet uitgesloten dat Tilburgse bedrijven door de het coronavirus en de voorspelde economische crisis zullen omvallen.

Mooi feest in 2021

Ook al is het toegestaan om na 1 juni grote evenementen te houden, dan nog vindt de organisatie het risico te groot. ,,We zouden kunnen doorgaan met het regelen van de festival", aldus Monique Gianotten. ,,Dan maken we kosten en mocht het toch niet doorgaan dan hebben we geen inkomsten. Het dertigste Levenslied gaat zeker door, maar wel een jaar later. Dan maken we er een mooi feest van.”

Intents

Het Intents Festival in Oisterwijk staat gepland in dezelfde periode als Het Levenslied, 5, 6 en 7 juni. De organisatie heeft nog geen besluit genomen over het wel of niet doorgaan van het driedaagse dance-event. 

Friendly Fire, de organisatie van Best Kept Secret op de Beekse Bergen, 12, 13 en 14 juni, gaat voorlopig door met het plannen van het muziekfestival en volgt nauwlettend de informatie van het RIVM en de overheid.