Een belangrijk puzzelstuk daarvan is het Louis Bouwmeesterplein. ,,Dat kunnen we toch wel een doorn in het oog noemen”, zegt Foesenek over het ‘plein’ dat eigenlijk niet meer dan een grote parkeerplaats is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een belangrijk puzzelstuk daarvan is het Louis Bouwmeesterplein. ,,Dat kunnen we toch wel een doorn in het oog noemen”, zegt Foesenek over het ‘plein’ dat eigenlijk niet meer dan een grote parkeerplaats is. © Jan Stads / Pix4Profs

Ook Schouwburgring en Louis Bouwmeesterplein moeten mooier: kiosken al verkocht

TILBURG - Gaat de slopershamer diep in het Louis Bouwmeesterplein? Of blijft het bij een kleine herontwikkeling van het lelijke ‘plein’ tussen schouwburg en Jumbo? Er wordt druk op gestudeerd: rond de zomer moet duidelijk zijn wat mogelijk is. Ontwikkelaar BPD heeft ondertussen de kiosken van de Schouwburgpromenade gekocht en de winkelrij ertegenover.  

  1. Tilburgse kermis als stadsbreed festival: met buitenbioscoop, poppenkastfestival en dragqueenverkiezingen
    PREMIUM

    Tilburgse kermis als stadsbreed festival: met buitenbios­coop, poppenkast­fes­ti­val en dragqueen­ver­kie­zin­gen

    TILBURG - De Tilburgse kermis slaat de komende jaren de vleugels uit met allerlei feestjes eromheen en moet zo uitgroeien tot een stadsbreed festival voor een bredere doelgroep. Zo is er dit jaar een buitenbioscoop en kindercircus in de Piushaven, een poppenkastfestival van vijf dagen en er zijn kermismatinees voor oudere Tilburgers in omliggende verzorgingstehuizen.