Sinds vrijdag is het Fokkerpark (en Korvelplein) aangewezen als gebied waar geen alcohol en drugs mag worden gebruikt. Het Fokkerpark is een plek waar vaak Oost-Europese daklozen rondhangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds vrijdag is het Fokkerpark (en Korvelplein) aangewezen als gebied waar geen alcohol en drugs mag worden gebruikt. Het Fokkerpark is een plek waar vaak Oost-Europese daklozen rondhangen. © Jan van Eijndhoven

Oost-Europese daklozen in Tilburg raken uit het zicht

TILBURG - Er moet snel een nieuwe vaste plek komen in Tilburg waar Oost-Europese daklozen terecht kunnen. Zo niet dan dreigt het zicht op deze groep helemaal verloren te gaan en wordt hulp verlenen lastig, stelt stichting Barka. ,,Ik zie de jongens verslechteren.”

  1. Aantal coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen in acht dagen ruim verdubbeld: ‘Waakzaamheid is geboden’
    PREMIUM
    UPDATE

    Aantal coronapa­tiën­ten in Brabantse ziekenhui­zen in acht dagen ruim verdubbeld: ‘Waakzaam­heid is geboden’

    TILBURG - Het aantal patiënten met Covid-19 in Brabantse ziekenhuizen is in iets meer dan een week tijd ruim verdubbeld. Ze bezetten zondag 35 bedden, acht dagen geleden waren dat er nog 16. ,,Waakzaamheid en alertheid is geboden”, zegt Bart Berden, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg (Roaz). De tien Brabantse ziekenhuizen werken daarin samen.