Piet van Hout van Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel (voorgrond, donkere jas) heeft de wijkbewoners aan zijn lippen hangen.
Volledig scherm
Piet van Hout van Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel (voorgrond, donkere jas) heeft de wijkbewoners aan zijn lippen hangen. © Rens van Ginneken

Op safari in Goirle, maar het gebied van de salamanders en zwaluwen is verboden terrein

Goirle – Met een wijksafari kregen bewoners van Boschkens-West zaterdagochtend informatie over de beschermde ecozone in hun wijk. Wethouder Liselotte Franssen onthulde een informatiebord aan de Boschring. Opvallend is een groot hek. Die moet wandelaars weren, want de honderden oeverzwaluwen houden niet zo van bezoekers en loslopende honden. 

  1. Tilburgse krabt, scheldt en schreeuwt agenten uit haar huis: ‘Het was niet mijn beste avond’
    PREMIUM

    Tilburgse krabt, scheldt en schreeuwt agenten uit haar huis: ‘Het was niet mijn beste avond’

    TILBURG/BREDA - In niets lijkt de 24-jarige Y.Z. op de vrouw die de politie aantrof in een Tilburgs appartement in juni dit jaar. Toen schold ze de vijf agenten uit voor kankerlijers, kankerhoer en probeerde ze zich krabbend los te wurmen toen ze werd aangehouden. In de rechtszaal in Breda is niets over van die agressieve houding. ,,Dit is niet wie ik als persoon ben. Het is niet mijn beste avond geweest.”