Volledig scherm
PREMIUM
Dre Stevens verlaat na 42 jaar Drukkerij Gianotten Samen met Frank Vernooij bekijkt hij de prins uit de gloednieuwe Koenig & Bauer drukpers © Jan van Eijndhoven

Oprichter Hendricus kent 100-jarige drukkerij Gianotten niet meer terug

TILBURG - Drukkerij Gianotten bestaat honderd jaar. In die eeuw wisselden opdrachten: vakbondsmateriaal, drukwerk voor circussen, filmaffiches, kunstboeken, boeken voor een fabrikant van borstimplantaten.

Zou Hendricus Gianotten nog leven, hij zou zijn ogen uitkijken. De drukkerij die hij een eeuw geleden begon, drukt tegenwoordig exclusieve kunstboeken en honderdduizenden boeken voor een klant in Costa Rica. En als in Ahoy’ een dancefeest is dan krijgen de bezoekers als ze diep in de nacht naar huis gaan een poster met foto’s van de show. Dat is gedrukt in Tilburg, na middernacht, en met spoed naar Rotterdam gereden. Deze maand bestaat Gianotten Printed Media precies honderd jaar.

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.