Volledig scherm
De politie schreef onder meer bekeuringen uit voor rijden met een gladde achterband. © Politie

Overlastgevende motorrijders bekeurd in het centrum van Tilburg na klachten van buurtbewoners

TILBURG - Motor-, quad- en trikerijders die overlast veroorzaakten in het centrum van Tilburg zijn afgelopen week op de bon geslingerd tijdens extra controles. De controles vonden plaats nadat buurtbewoners hadden geklaagd over overlast. Dat meldt de politie.

De politie schreef onder meer bekeuringen uit voor het veroorzaken van geluidsoverlast, het rijden zonder rijbewijs, over fietspaden en met een gladde achterband.

Trike-bestuurder

In de Bisschop Zwijsenstraat werd een trike-bestuurder bekeurd omdat hij 86 kilometer per uur reed. Hij bleek ook niet te beschikken over het juiste rijbewijs. Een motorscooterrijder kreeg een bon omdat hij in korte tijd twee keer in de Piusstraat over het fietspad reed.

Op de Spoorlaan werd vrijdagavond een motorscooterrijder bekeurd nadat bleek dat hij 90 kilometer per uur reed. Even daarvoor was een motorscooterrijder op de Ringbaan West bekeurd omdat hij bovenop het spoorwegviaduct 88 kilometer per uur reed. De snelheidsovertredingen werden vastgesteld met een lasergun.

Rijvaardigheidsonderzoek

De politie noemt het opvallend dat ze tijdens de controles regelmatig dezelfde jongens tegenkomt op verschillende motoren die ze kennelijk onderling uitlenen en die regelmatig voor onveilige verkeerssituaties zorgen. Sommige van de jongens hebben al voor meer dan 1000 euro aan bekeuringen gekregen en zijn aangemeld bij het CBR voor een rijvaardigheidsonderzoek. 

De controles gaan de komende tijd door, zowel overdag als ‘s nachts.