Volledig scherm
De pompbediende uit Oisterwijk kon door het sluiten van de deur een tweede overval voorkomen. © Persburo BMS

Overvaller BP Oisterwijk probeert tweede keer toe te slaan: ‘Denk je dat je alles hebt gehad, komt hij gewoon weer terug’

VideoOISTERWIJK - Een winkelbediende (18) van de BP aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk kreeg woensdagavond de schrik van zijn leven. Hij zag dat de dader van een overval van eerder deze maand opnieuw de shop binnen wilde komen. Net voordat de overvaller binnen kon komen, kon hij de deur sluiten. De politie is op zoek naar de verdachte.

,,Mijn collega zag hem komen. Hij was te voet en hij had, net als vorige keer, een plastic tas in zijn handen", vertelt een andere medewerkster van de shop daags nadien. ,,De vorige keer haalde hij een mes uit die tas. Zodra mijn collega hem zag deed hij snel de deur op slot.”

Quote

Het is een bekende van ons, hij kwam wel vaker langs om iets te kopen. Sigaretten of zo.

Medewerkster overvallen BP-tankstation Oisterwijk

De man maakte bij de vorige overval een onbekend geldbedrag buit. ,,Hij vroeg toen eerst om een pakje sigaretten", aldus de medewerkster, die om veiligheidsredenen haar naam niet wil noemen. ,,Het is een bekende van ons, hij kwam wel vaker langs om iets te kopen. Sigaretten of zo. We snappen niet waarom hij niet al lang vast zit. Wij weten wie het is, en de politie ook. Zo lang hij rondloopt, kan hij weer terugkomen.”

Quote

Denk je dat je alles hebt gehad, komt hij gewoon weer terug. Dit gun je iemand geen tweede keer.

Medewerkster overvallen BP-tankstation Oisterwijk

Extra veiligheidsmaatregelen

De overvallen medewerker is behoorlijk geschrokken van het voorval, meldt zijn collega. ,,Denk je dat je alles hebt gehad, komt hij gewoon weer terug. Dit gun je iemand geen tweede keer.” 

Het tankstation neemt  extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het gebeuren van woensdagavond. ,,We doen voortaan de hele dag de deur op slot, zodat er niet zomaar iemand binnen kan komen. Dat is het enige wat we nu kunnen doen.”

Op het moment dat de verdachte woensdagavond aan kwam lopen, waren er geen andere klanten in de shop. 

Camerabeelden

De politie is op zoek naar de verdachte. ,,Tot nu toe hebben we onvoldoende aanknopingspunten kunnen vinden om een verdachte aan te houden", verklaart politiewoordvoerder Erik Passchier het uitblijven van een   aanhouding, ondanks de verklaring van de tankstation-medewerkster dat ze weten wie de dader is. ,,Een verklaring van een getuige over de identiteit is niet altijd voldoende om iemand aan te houden", aldus Passchier. ,,Camerabeelden zeggen niet altijd genoeg. We moeten zekerheid hebben. Maar misschien dat in incident van gisteravond en eventuele camerabeelden ons meer informatie geven.”

Bekijk hieronder beelden van de eerdere overval: