Het ETZ in Tilburg, locatie TweeSteden.
Volledig scherm
Het ETZ in Tilburg, locatie TweeSteden. © Hein Eikenaar/BD

Personeel ETZ bereidt toch deelname voor aan landelijke staking op 20 november

TILBURG/WAALWIJK - Het personeel van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), met vestigingen over Waalwijk en Tilburg, gaat tóch staken op de landelijk stakingsdag 20 november. Volgens de vakbonden is er genoeg animo onder personeel.

Wilma Peters, Bestuurder Zuid van FNV Zorg & Welzijn, geeft aan dat een actiecomité de staking aan het voorbereiden is. ,,Medewerkers van het ETZ hebben zich geformeerd. In het begin was de actiebereidheid onder de werknemers mager, maar nu is deze toch uitgebreid.”

Eerder meldde het ETZ nog dat het personeel niet deel zou nemen aan de staking voor betere afspraken omtrent arbeid- en rusttijden en een structurele loonsverhoging van vijf procent voor 2019.  ETZ-woordvoerder Wim Pleunis zegt tot op heden niet op de hoogte te zijn. ,,Voorlopig heeft niemand zich bij de Raad van Bestuur gemeld. Dit is een formele stap die gezet moet worden voordat ze kunnen gaan staken. We hebben meer dan 6.000 werknemers dus dan moeten we veel gaan regelen.” Voor spoedeisende gevallen blijft ETZ sowieso open.

Momenteel heeft meer landelijk dan de helft van alle ziekenhuizen aangegeven deel te nemen aan de oproep van de vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn. Volgens persvoorlichter Annika Heerekop van FNV Zorg & Welzijn valt de landelijke actiebereidheid een stuk hoger uit dan verwacht.