Klein onderdeel van het productieproces bij Melis Gieterijen.
Volledig scherm
Klein onderdeel van het productieproces bij Melis Gieterijen. © Melis Gieterijen

Personeel uitlenen in coronatijd: speciale website brengt in Tilburg bedrijven bij elkaar

TILBURG - Het ene bedrijf heeft vanwege de coronacrisis personeel beschikbaar, maar het andere komt juist medewerkers tekort. Is tijdelijke uitwisseling dan misschien een oplossing? 

Een groep ondernemersverenigingen in Midden-Brabant denkt van weI. Ze opent  dinsdag de regionale website WerkSamen. 

Bedrijven kunnen daar oproepen plaatsen en vervolgens rechtstreeks contact met elkaar opnemen als ze kansen zien voor samenwerking. Het doel is tijdens de corona-periode iedereen zo efficiënt mogelijk aan het werk te houden. 

Passende afspraken maken

,,Ik denk dat dit zeker in het midden- en kleinbedrijf in een behoefte voorziet", zegt Koen Melis van Melis Gieterijen in Tilburg. Zijn bedrijf kampt op dit moment met hoge uitval door ziekte (‘niet vanwege corona'), terwijl de productie volop doorloopt. ,,Ik zou zo twee mensen kunnen gebruiken. En andersom is er vast een onderneming die het juist goed uitkomt wanneer ze medewerkers tijdelijk kan uitlenen. Dan kun je passende afspraken met elkaar maken.”

De site biedt een modelovereenkomst waarin de belangrijkste onderlinge risico’s bij gebruikmaking van elkaars personeel geregeld worden. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”