Martijn Ballemans (midden) bij de barbequeplaats, die is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek voor de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Ballemans (midden) bij de barbequeplaats, die is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek voor de buurt. © Stan Schrijen

Plukroute Stokhasselt zorgt voor fruit, maar vooral verbinding

TILBURG - Als onderdeel van de Praktijkdag Nationale Bijenstrategie, die gisteren in Tilburg werd gehouden, leidde Martijn Ballemans geïnteresseerden rond op de plukroute van Stokhasselt.

Als het gemêleerde gezelschap van zo'n vijftien personen (leerlingen van het Helicon, een afvaardiging van de gemeente Hoorn, een imker) na de opening in de LocHal per bus aankomt bij de plukroute van Stokhasselt, zijn Jos van de Sanden (66) en Sjef Mutsaers (76) al ruim een uur met hun schoffels in de weer.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.