Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Ballemans (midden) bij de barbequeplaats, die is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek voor de buurt. © Stan Schrijen

Plukroute Stokhasselt zorgt voor fruit, maar vooral verbinding

TILBURG - Als onderdeel van de Praktijkdag Nationale Bijenstrategie, die gisteren in Tilburg werd gehouden, leidde Martijn Ballemans geïnteresseerden rond op de plukroute van Stokhasselt.

Als het gemêleerde gezelschap van zo'n vijftien personen (leerlingen van het Helicon, een afvaardiging van de gemeente Hoorn, een imker) na de opening in de LocHal per bus aankomt bij de plukroute van Stokhasselt, zijn Jos van de Sanden (66) en Sjef Mutsaers (76) al ruim een uur met hun schoffels in de weer.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.