Volledig scherm
Politie houdt extra controles in het buitengebied van Moergestel, omdat er dierenactivisten zouden zijn gesignaleerd. © De Kort Media/ Toby de Kort

Politie en boeren extra alert in Moergestel na wandeltocht dierenactivisten door buitengebied

MOERGESTEL - De politie en boeren waren woensdagmiddag extra alert in het buitengebied van Moergestel en Biest-Houtakker. In en rondom de dorpen zijn dierenactivisten gezien. Het zou gaan om dezelfde activisten die maandag een stal in Boxtel bezig hielden en droegen shirts met de naam Meat the Victims. Inmiddels is de rust wedergekeerd. 

Na de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel afgelopen maandag houden boeren een extra oogje in het zeil. Ze waarschuwen elkaar via groepsapps en Facebook. De dierenactivisten zijn gezien in winkels en supermarkten. 

De politie reed rond in het buitengebied. Ze hielden roadblock-controles om te zien wie er het gebied in -en uitreed. Daar hebben ze verder niemand meer aangetroffen. Ze gaan verder met de reguliere werkzaamheden. 

,,De stallen kunnen weer open naar eigen inzicht", aldus de politie na het vertrek. 

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).