Volledig scherm
PREMIUM
De twee betreffende lindenbomen aan de Oude Trambaan. Op de plek van het voormalige machinehandelsbedrijf De Kok moeten 12 woningen komen. De bomen moeten daarvoor wijken. © Google Street View

Protest tegen kap van oude lindebomen voor nieuw Esbeeks woningbouwplan

ESBEEK - De Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek (VNMH) heeft bezwaar gemaakt tegen de kap van twee oude linden aan de Oude Trambaan in Esbeek. De bomen moeten wijken voor nieuwbouw op de voormalige plek van mechanisatiebedrijf De Kok, maar volgens de VNMH gaat het om beeldbepalende linden met een ecologische waarde.

Op de locatie tussen de Oude Trambaan, Spaaneindsestraat en het Kerkpad moeten twaalf nieuwe woningen komen. Het gaat om vijf starterswoningen, vier vrije sectorwoningen (geschakeld en twee-onder-één-kap) en drie geschakelde levensloopbestendige woningen voor senioren. In september buigt de gemeenteraad zich over een nieuw bestemmingsplan, maar Esbeek is blij dat er eindelijk iets gebeurt met de verloederde locatie in het hart van het dorp, die al sinds 2005 wacht op herontwikkeling.

  1. 
‘Quarantainekosten coronavirus zijn voor reiziger’, zegt organisatie reisbranche ANVR
    PREMIUM
    coronavirus

    ‘Quaran­tai­ne­kosten coronavi­rus zijn voor reiziger’, zegt organisa­tie reisbran­che ANVR

    BREDA/ADEJE - Reizigers die in quarantaine moeten vanwege het coronavirus lopen het risico dat ze voor behoorlijk wat extra kosten komen te staan. Extra nachten, maaltijden, een andere terugvlucht worden in de meeste gevallen niet gedekt door de verzekering. Dat zegt Frank Oostdam, voorzitter van het bestuur van de ANVR, brancheorganisatie voor bedrijven in de reisbranche.