Volledig scherm
PREMIUM
VVD'er Con van Beckhoven kijkt in de gemeenteraad van Oisterwijk om © Tom Tacken

Raad van Oisterwijk legt ‘met pijn in het hart’ de rekening bij de burger

UPDATEOISTERWIJK - De gemeenteraad van Oisterwijk heeft na middernacht met een forse lastenverzwaring voor de burger ingestemd. Behalve oppositiepartij VVD stemde ook het CDA tegen de begroting. 

De partijen meenden dat de financiële risico's te groot waren. Oisterwijk teert namelijk ook flink in op haar reserves. Ook het PrO-raadslid Stefanie Vulders stemde tegen, omdat zij het niet juist vond dat de gemeente het geld bij de burger zocht. 

 1. Deel van gevel Stadskantoor belandt op straat in Tilburg, één gewonde

  Deel van gevel Stadskan­toor belandt op straat in Tilburg, één gewonde

  TILBURG - Een deel van een gevel van het Stadskantoor is zaterdagmiddag op de kruising van de Spoorlaan, de Gasthuisring en Hart van Brabantlaan in Tilburg op de weg terechtgekomen. Een fietser is daarbij lichtgewond geraakt en moest ter controle mee naar het ziekenhuis. Volgens de politie is de harde wind mogelijk de oorzaak van het loskomen van de stenen. Door vallende brokstukken reden er op last van de brandweer geen treinen op het traject tussen Breda en Tilburg.
 2. ‘Deze stad zit nooit bij de pakken neer, dus ook niet bij de witte pakken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Deze stad zit nooit bij de pakken neer, dus ook niet bij de witte pakken’

  Schrikkeldag. Dat is het vandaag. Een geluk bij een ongeluk. Elke dag is meegenomen. Ieder etmaal helpt. Want we moeten uitzieken. Een virusje wegwerken. Over drie weken willen we geen coronakiem meer zien. Dan horen we namelijk met z’n honderdduizenden in de binnenstad te staan. Om alsnog naar d’n Opstoet te kijken. Hopelijk is tegen die tijd de besmettelijke storm weer gaan liggen. Of dat gaat lukken? Niemand die het weet. De burgemeester niet, de microbioloog niet, en de GGD al helemáál niet, concludeerde ik na de persconferentie.
 3. Alsof één schrikkelkind binnen de familie niet genoeg is: dubbelfeest voor Tilburgse zussen
  PREMIUM

  Alsof één schrikkel­kind binnen de familie niet genoeg is: dubbel­feest voor Tilburgse zussen

  TILBURG - De Tilburgse zussen Carla (56) en Marga (52) Ter Voort vieren vandaag samen hun 'schrikkelverjaardag'. ,,We vinden het zelf ook nog steeds bijzonder, zeker als we dan écht jarig zijn'', zegt Marga Ter Voort, die op 29 februari 1968 werd geboren. ,,Toen ik ouder werd kreeg ik pas echt in de gaten dat het toch wel een dingetje is'', vult haar vier jaar oudere zus Carla (van 29 februari 1964) aan. ,,Dan legden mensen uit dat ik in een bepaald jaar eigenlijk niet écht jarig was.''