Het voormalige fabrieksterrein Van Besouw in Goirle. Voorlopig wordt er niet gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige fabrieksterrein Van Besouw in Goirle. Voorlopig wordt er niet gebouwd. © Pix4Profs / Joris Buijs

Raad van State: bouw op Van Besouw-terrein in Goirle moet worden stilgelegd

DEN HAAG/GOIRLE – De Raad van State heeft donderdag een groot deel van het plan om 155 woningen in Goirle te bouwen voorlopig stopgezet. Tot er een behandeling en uitspraak in de zaak is, mag er op het overgrote deel van het Van Besouw-terrein niet worden gebouwd. Die uitspraak wordt op zijn vroegst eind juli verwacht. 

 1. Beekse Bergen slaat een nieuwe weg in: ‘Je kunt je hier een week lang fulltime vermaken’
  PREMIUM
  met video

  Beekse Bergen slaat een nieuwe weg in: ‘Je kunt je hier een week lang fulltime vermaken’

  HILVARENBEEK - Straks ga je niet meer naar Speelland, het Safaripark of een van de vakantieparken van de Beekse Bergen, je gaat naar Beekse Bergen. Punt. Dat klinkt heel logisch, maar dat is het niet. ,,Daar hebben we heel lang over nagedacht. Het brengt enorme investeringen met zich mee”, weet Leentje Lips, directeur van Beekse Bergen. De opening van het centrumgebouw Ganvie Village op het vakantiepark is gelijk de start voor deze nieuwe strategie.
 2. Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
  PREMIUM

  Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruiden­meng­sels

  TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8.