Volledig scherm
PREMIUM
Protestborden in het dwaalgebied, een actiegroep tegen de afsluiting haalde ruim 500 handtekeningen op. © Actiegroep

Raad wil minst pijnlijke optie voor autoluwe Nieuwlandstraat: geen sluipverkeer

Di 21 jan: Als de Nieuwlandstraat dan toch autoluw wordt, moeten álle bewoners en ondernemers in het dwaalgebied een ontheffing krijgen om er wel doorheen te rijden. Die boodschap drukte de Tilburgse gemeenteraad maandagavond het college van B en W op het het hart. ,,Het dwaalgebied alleen op slot voor sluipverkeer.”

Quote

Een goede eerste stap

Bas van Weegberg, GroenLinks

Wie is er straks nog welkom in de Nieuwlandstraat? Sluipverkeer niet, bewoners en ondernemers van het dwaalgebied wel. Volgens de gemeente scheelt dat vijfhonderd voertuigen per dag.

,,Een goede eerste stap”, sprak Bas van Weegberg (GroenLinks) maandagavond tijdens een raadsdebat over de Nieuwlandstraat. ,,Dan kunnen alle bewoners zich vrij in het dwaalgebied bewegen”, aldus Ton Gimbrère van het CDA.

Het college wil eigenlijk de Nieuwlandstraat nog veel autoluwer maken, maar krijgt - zo bleek maandagavond - de Tilburgse raad daarin niet mee. Na de zomer wordt de Nieuwlandstraat ter hoogte van het Radiopleintje afgesloten.

  1.  Alsof één schrikkelkind binnen de familie niet genoeg is: dubbelfeest voor Tilburgse zussen
    PREMIUM

    Alsof één schrikkel­kind binnen de familie niet genoeg is: dubbel­feest voor Tilburgse zussen

    TILBURG - De Tilburgse zussen Carla (56) en Marga (52) Ter Voort vieren vandaag samen hun 'schrikkelverjaardag'. ,,We vinden het zelf ook nog steeds bijzonder, zeker als we dan écht jarig zijn'', zegt Marga Ter Voort, die op 29 februari 1968 werd geboren. ,,Toen ik ouder werd kreeg ik pas echt in de gaten dat het toch wel een dingetje is'', vult haar vier jaar oudere zus Carla (van 29 februari 1964) aan. ,,Dan legden mensen uit dat ik in een bepaald jaar eigenlijk niet écht jarig was.''