Rapport over rellende plattelandsjeugd in Moergestel wordt begin december verwacht

MOERGESTEL - Begin december moet duidelijk zijn hoe het het Feest van de Lange Nacht in Moergestel uit de hand heeft kunnen lopen. 

In opdracht van burgemeester Hans Janssen is Noud Derks, gepensioneerd directielid van de provincie Noord-Brabant en oud-gemeentesecretaris van Tilburg, bezig de verschillende partijen te horen.

Na afloop van het festijn, in het laatste weekend van oktober, keerde plattelandsjeugd zich tegen de beveiligers. Naar verluidt pikt een groep jongeren het niet dat ze de tent uit werden gezet. Het regende hard op dat moment.

Bijtwonden en knock-out

Ook op de toegesnelde politie, uitgerukt met wapenstok en honden, koelden feestgangers hun woede. Er werd met dranghekken gegooid en een vijftal jongeren liep bijtwonden op. Een beveiliger van het Tilburgse bedrijf Intelligent Security ging tijdens de schermutselingen knock-out. 

De politie arresteerde tijdens de nacht één 17-jarige Oirschottenaar. Een woordvoerder laat weten dat nadien niet meer relschoppers zijn aangehouden.

Volgens de politie was sprake van ‘extreem geweld’ door ‘zo'n 40 minderjarigen’, maar die leeftijdsaanduiding  klopt volgens ingewijden niet.  

Volledig scherm
Politiehond hangt aan feestganger na afloop van het Feest van de Lange Nacht in Moergestel © Twitter @Nick00550838