Wethouder Piet Machielsen overhandigt symbolisch de eerste sleutel aan Rian van Bommel. Marcel Hoogendorp van Van Grunsven Groep houdt de paraplu's vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Piet Machielsen overhandigt symbolisch de eerste sleutel aan Rian van Bommel. Marcel Hoogendorp van Van Grunsven Groep houdt de paraplu's vast. © Jeroen Verhelst

Rian (60) krijgt de eerste sleutel van bouwplan Leerakker: ‘Het is goed om door te schuiven voor een jong gezin’

HILVARENBEEK - Aan Rian van Bommel donderdag de eer om de eerste sleutel te ontvangen van het plan ‘Leerakker'. In totaal vijftien nieuwe huizen maken de bouwwijk Gelderakkers 1 in Hilvarenbeek compleet. ,,Het leuke is dat in ons grote huis nu een jong gezin woont.”

  1. In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textielsculpturen
    Eropuit

    In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textiel­sculp­tu­ren

    In een tijd waarin synthetische stoffen de boventoon voeren vervaardigt Bax getufte textielsculpturen van natuurlijke wol, die ‘herinneringen met zich meedragen aan het landschap waaruit ze afkomstig is’. Elk stadium van het maakproces is van haar hand: het verven, wassen, spinnen en tuften; elke vezel en elk lusje zijn door haar handen gegaan. Deze arbeidsintensieve aanpak biedt haar veel tijd tot reflectie over de vorm die het eindresultaat moet aannemen. Het werk refereert aan aangeharkte tuinen, de wilde natuur, huiselijke meubels of gebruiksvoorwerpen.