De bezorgrobot van restaurant Dadawan met eten op weg naar de tafel. De robots kunnen steeds meer, worden steeds zelfstandiger en slimmer. ,,QR-bestellen was destijds ook heel gek, nu is het de norm aan het worden.”
Volledig scherm
PREMIUM
De bezorgrobot van restaurant Dadawan met eten op weg naar de tafel. De robots kunnen steeds meer, worden steeds zelfstandiger en slimmer. ,,QR-bestellen was destijds ook heel gek, nu is het de norm aan het worden.” © Pix4Profs / Jules van Iperen

Rolt daar een robot door het restaurant? ‘Ze nemen het zware en vieze werk over’

TILBURG - Robots die het eten brengen of tegen mensen in de rij praten. Meloen die al in uitgeschepte bolletjes aankomt bij restaurants - zodat de kok dat niet hoeft te doen - en waar de ovens zichzelf schoonmaken. Je moet wat om het gigantische personeelstekort in de horeca op te vangen. ,,Het gaat om gastvrijheid en het koken, fijn als je ‘het gedoe’ eromheen kunt automatiseren.”