Volledig scherm
PREMIUM
De Rooi Harten waren zelfvoorzienend in Tilburg. Samen met de tractor op weg naar de eigen boerderij. De foto is vermoedelijk in de jaren 50 genomen. © Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

Rooi Harten jubileren met expositie en een boodschap: 'Heb hart voor elkaar. Hoe sta jij daarin?’

TILBURG - Honderd jaar zelfstandigheid is voor de Rooi Harten reden voor een feestje. Ze vieren dit met een prachtige fototentoonstelling. En om hun boodschap door te geven: ‘Heb hart voor de mensen’.

Het is een prachtig tijdsbeeld: een pater van de Rooi Harten op zijn Holder-tractor op weg naar de boerderij. Het stuur stevig in de handen. Zijn gezicht staat op standje serieus, in tegenstelling tot zijn medebroeders in de kar. De congregatie was zelfvoorzienend in Tilburg met behalve een eigen boerderij, onder meer een bakkerij, schoenmakerij, fietsenmaker en drukkerij.

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging