Volledig scherm
PREMIUM
'De Notre Dame in betere tijden', dacht Rudolph van Veen. Het gaat echter om een andere Parijse kerk. © Instagram

Selfie bij de Sacré-Cœur, Quasimodo ging nog lelijker kijken

Het VoetstukHET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Erop: De flitsstruikensnoeier

Hij slaat toe in het holst van de nacht. Geruisloos en anoniem. De flitsstruikensnoeier ging afgelopen week als een tuinier tekeer op de zuidelijke rondweg, waar hij de favoriete flitsstruik van de politie kortwiekte. Daarmee had hij de hardrijders een grote dienst bewezen. Rijden over de zuidelijke rondweg van Breda is als het gezelschapsspel Dokter Bibber; één verkeerde beweging en je wordt genadeloos geflitst. Bij het Centraal Justitieel Incassobureau ontkurken ze dagelijks een fles champagne om de ‘vangst‘ in Breda te vieren. Zonder de flitsers op de zuidelijke rondweg was de BV Nederland allang failliet geweest.  De gemeente Breda kon wel lachen met de flitsstruikensnoeier en reageerde creatief. Een geel bord met ‘Slow down, hier komt iets nieuws‘ vervangt voorlopig de flitsstruik. Wat er uiteindelijk in de plaats gaat komen, is nog niet bekend. Maar daarvoor heeft de flitsstruikensnoeier vast een oplossing. 

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).