Volledig scherm
Henk Rozen werd op Koningsdag 2018 samen met zijn kleindochters Manon en Brenda in de bloemetjes gezet. © Esther Nouwens

Showband Taxandria treurt in Oisterwijk om overlijden van oprichter Henk Rozen (90)

OISTERWIJK - Op 90-jarige leeftijd is donderdag in Oisterwijk Henk Rozen overleden, oprichter van showband Taxandria. 

Net na de oorlog haalde Rozen door de Duitsers verstopte koperen trommen her en der in Oisterwijk op. Zelf werd hij als tambour-maître drie keer Nederlands kampioen.

Rozen was in de naoorlogse jaren nauw betrokken bij de uitbreiding van de tambours met blazers, waardoor Showband Taxandria ontstond als onderdeel van omnivereniging Taxandria. 

De showband begeleidde procecessies en de Meiwandeling. In 1950 kwam het gezelschap op eigen benen te staan als zelfstandige vereniging.

Ook de Jaarmarkt Oisterwijk kwam uit de koker van Rozen, naar wie ook een wisselbokaal voor de beste standwerker werd vernoemd. Rozen was ook bekend van zijn platenzaak aan de Hoogstraat

Op Koningsdag in 2018 werd Rozen door de Showband op bloemen met een oorkonde erbij onthaald. 

Volledig scherm
De platenzaaksticker van Henk Rozen. © nuchel.blogspot.nl
  1. WeerZien: zangers en vaandeldrager Heikes Mannenkoor

    WeerZien: zangers en vaandeldra­ger Heikes Mannenkoor

    Eerst even een correctie. De foto van vorige week was gemaakt op het Tilburgse Radiopleintje, zo werd gedacht. Klopt niet! Het Radiopleintje ligt weliswaar op een steenworp afstand, maar de foto is gemaakt op de Oude Markt. ,,Rechts zit nu Anvers en op de achtergrond zie je de spullen van George van Delft. Ondertussen is daar nu een zaak waar vlaaien verkocht worden. Als Gerard Coolen (op de foto, red.) op zou kijken, zou hij de Heikese kerk kunnen bewonderen", schrijft Marcel van den Hurk, net als George van Delft een van de oprichters van de Kruikenmarkt.