Volledig scherm
De fietstaxi in Tilburg. © Gemeente Tilburg

Slecht ter been? Pak de LocHal Express!

TILBURG - Ben je slecht ter been en wil je naar die vermaarde LocHal in Tilburg? Dan staat vanaf juni de LocHal Express tot je beschikking. 

De LocHal Express wordt ingevuld door de fietstaxi Tilburg die nu al beschikbaar is op het station. Op twee vaste blokken per dag kan op drie plaatsen in- en uitgestapt worden: het busstation, het burgemeester Stekelenburgplein en de LocHal vice versa. 

Het gaat om een proef van vier maanden. Het idee voor de LocHal Express kwam van de fractie van Lokaal Tilburg en werd door de gemeenteraad overgenomen. De LocHal is door werkzaamheden aan onder meer de nieuwbouw van Plan-t nog langere tijd moeilijker bereikbaar. 

Op welke tijden de taxi precies voor de doelgroep rijdt, staat nog niet vast. 

  1. Apple dwarsboomt Tilburgers Strijbos & Van Rijswijk
    PREMIUM

    Apple dwarsboomt Tilburgers Strijbos & Van Rijswijk

    TERSCHELLING/TILBURG - De Tilburgse componisten Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk speelden de afgelopen tien dagen de voorstelling ‘Technostalgia’ tijdens Oerol op Terschelling. Maar dat was zeker geen appeltje-eitje. De componisten werkten in deze openluchtvoorstelling met een zelf ontwikkelde app en een GPS-navigatie. Maar door een update van Apple en een aanpassing in dat systeem dreigde de voorstelling de mist in te gaan. Dat zou de twee Tilburgers een schadepost van 60.000 euro hebben opgeleverd door gemiste recettes, met een faillissement als gevolg. De fout in Apple is door medewerkers van Strijbos & Van Rijswijk zelf ontdekt.