Volledig scherm
PREMIUM
© Roel van der Aa

Sluiting dreigt voor ‘voorraadkamers’ van coffeeshops The Grass Company en Africa: ‘Dit is niet uit te leggen’

TILBURG - Burgemeester Weterings wil de ‘voorraadkamers’ van coffeeshops The Grass Company en Africa sluiten. Wat dit oplost? Het zorgt voor meer veiligheid in de buurt, zegt de burgemeester. Niets, zeggen de ondernemers. ,,Het voelt als natrappen.”

Het zijn verwarrende weken voor The Grass Company-directeur Marco de Jong. Justitie wilde hem vier maanden in de cel stoppen maar de rechter heeft er begrip voor dat hij zijn coffeeshops moet bevoorraden, dus straft hem niet. Ondertussen treft burgemeester Weterings voorbereidingen om de ‘voorraadkamer’ van The Grass Company in de Tilburgse Kooikerstraat voor een jaar op slot te doen.

  1. WeerZien: zangers en vaandeldrager Heikes Mannenkoor

    WeerZien: zangers en vaandeldra­ger Heikes Mannenkoor

    Eerst even een correctie. De foto van vorige week was gemaakt op het Tilburgse Radiopleintje, zo werd gedacht. Klopt niet! Het Radiopleintje ligt weliswaar op een steenworp afstand, maar de foto is gemaakt op de Oude Markt. ,,Rechts zit nu Anvers en op de achtergrond zie je de spullen van George van Delft. Ondertussen is daar nu een zaak waar vlaaien verkocht worden. Als Gerard Coolen (op de foto, red.) op zou kijken, zou hij de Heikese kerk kunnen bewonderen", schrijft Marcel van den Hurk, net als George van Delft een van de oprichters van de Kruikenmarkt.